• امروز : دوشنبه - ۳۱ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 13 - ذو القعدة - 1445
  • برابر با : Monday - 20 May - 2024
4
در گفتگو با یکتا هنر مطرح شد؛

رمزگشایی از پنج بمب‌گذاری بزرگ در اوایل دهه ۶۰ در یک مستند

  • کد خبر : 15985
  • ۲۴ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۵
رمزگشایی از پنج بمب‌گذاری بزرگ در اوایل دهه ۶۰ در یک مستند
میلاد محمدی کارگردان فیلم مستند «سال‌های سرخ» از داستان فیلم و علت ساخت این فیلم می‌گوید و آن را یک یادآوری برای مردم می‌داند.

میلاد محمدی کارگردان مستند «سال‌های سرخ» که در بخش جایزه شهید آوینی هفدهمین جشنواره سینمای مستند «سینماحقیقت» قرار دارد در گفتگو با خبرنگار سینمایی یکتا هنر درباره این مستند توضیح داد: «سال‌های سرخ» درباره پنج عملیات تروریستی بزرگی است که اوایل دهه ۶۰ در معابر عمومی اتفاق افتاد و تلفات آن تنها به مردم عادی متحمل شد. تعداد بمب‌گذاری‌هایی که اوایل دهه ۶۰ داشتیم خیلی زیاد است اما این پنج مورد تلفات بسیاری از مردم غیر نظامی و عادی داشت. اگر بخواهیم به ترتیب زمانی بگوییم؛ اولین مورد در میدان عشرت آباد، سپس میدان خیام، دیگری که از همه بزرگ‌تر است در میدان توپخانه یا امام خمینی رخ داده است، دیگری در میدان راه‌آهن و درنهایت میدان ناصر خسرو، روبه‌روی شمس‌العماره است.

 

وی گفت: این بمب‌گذاری‌ها با حجم وسیع، در مکان‌های پر تردد و ساعت‌های شلوغ اتفاق افتادند که تلفات بالا و باورنکردنی‌ای به همراه داشتند که شاید تصورش برای ما که در این شهر زندگی می‌کنیم سخت باشد. این مساله دغدغه من برای ساخت مستند درباره این بمب‌گذاری‌های خاص بود.

 

این فیلمساز تاکید کرد: تاکنون به شکل مستقل درباره این بمب‌گذاری‌ها کاری انجام نشده است، البته درباره بمب‌گذاری میدان توپخانه که امام خمینی فعلی نام دارد، فیلم سینمایی ساخته شده است. به طور کلی وقتی در رسانه‌ها چه مستند، چه مکتوب و… درباره عملیات تروریستی صحبت می‌کنیم که در دهه ۶۰ و اوایل آن رخ داده است، ذهن‌ها بیشتر به سمت ترور نخست‌وزیری یا حزب جمهوری اسلامی و افراد شاخص می‌رود، اینگونه بمب‌گذاری‌ها که مردم عادی را درگیر می‌کنند، در میان آن‌ها گم هستند، خیلی از مردم نیز در جریان این اتفاقات نبوده‌اند، ما سعی‌ کرده‌ایم که با «سال‌های سرخ» آن برهه تاریخی را یادآوری کنیم.

 

محمدی درباره شیوه روایت ماجرا خاطرنشان کرد: «سال‌های سرخ» توسط یک راوی جست‌وجوگر روایت می‌شود؛ این راوی به سراغ افرادی می‌رود که شاهدان عینی ماجرا هستند، حال آن افراد ممکن است در مکان مورد نظر حضور داشته‌، آسیب دیده‌ یا صرفا شاهد بوده‌اند، یک دسته هم کسانی هستند که مسئولیتی در آن زمان داشتند مثلا در بخش‌های اطلاعاتی و امنیتی بودند و اطلاعاتی را در اختیار راوی جست‌وجوگر قرار می‌دهند.

 

کارگردان «عشق شمعدانی‌ها» در پایان درباره حضور در جشنواه «سینماحقیقت» هفدهم بیان کرد: حضور در جشنواره «سینماحقیقت» برای من باعث افتخار است چراکه فکر می‌کنم از مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی‌ست که در زمینه مستند در کشور ما رخ می‌دهد. همه فیلم‌هایی که در این جشنواره راه می‌یابند، قطعا از استانداردهایی برخوردارند و اینکه امسال فیلم من هم جزو این فیلم‌هاست، قطعا باعث افتخار است.

لینک کوتاه : https://yektahonar.ir/?p=15985

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
انجمن سینمای جوانان ایران بنیاد سینمایی فارابی تئاترشهر تولید فیلم کوتاه جشنواره فیلم شهر جشنواره فیلم فجر جشنواره فیلم کوتاه تهران جشنواره موسیقی فجر حوزه هنری خانه سینما خانه هنرمندان ایران درگذشت هنرمندان سازمان سینمایی سینماحقیقت سی و نهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران سی و نهمین جشنواره موسیقی فجر سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران شانزدهمین جشنواره سینماحقیقت شبکه دو سیما شبکه سه سیما شبکه مستند شبکه های سیما شبکه یک سیما شورای پروانه ساخت شورای پروانه نمایش فیلم مستند فیلم کوتاه محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی موزه هنرهای معاصر تهران نمایشگاه کتاب تهران هشتمین جشنواره بین المللی فیلم شهر هفدهمین جشنواره سینماحقیقت هنر و تجربه پاتوق فیلم کوتاه پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران چهلمین جشنواره فیلم فجر چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر چهل و دومین جشنواره فیلم فجر چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر