• امروز : شنبه - ۲۹ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 11 - ذو القعدة - 1445
  • برابر با : Saturday - 18 May - 2024
3

جزییات سی‌امین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی تشریح شد

  • کد خبر : 15081
  • ۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۰
جزییات سی‌امین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی تشریح شد
نشست خبری سی‌امین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی صبح امروز دوشنبه 22 آبان‌ماه در خبرگزاری ایکنا برگزار شد.

به گزارش یکتا هنر، نشست خبری سی‌امین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی صبح امروز دوشنبه ۲۲ آبان‌ماه با حضور علیرضا کلانتر مهرجردی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و حامد علی‌اکبرزاده رئیس سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی در خبرگزاری ایکنا برگزار شد.

کتاب می‌تواند نقاط عطف جامعه را بازگو کند
علیرضا کلانترمهرجردی با تبریک هفته کتاب و ضمن اشاره به اینکه قرآن توسط خالق یکتا برای بشر نازل شد تا راه سعادت را بیابد، بیان کرد: امیدواریم فعالیت در زمینه کتاب برای اصحاب آن در مسیر تعالی بشر باشد و قرآن را که چراغ راه انسان است،‌ سرلوحه فعالیت خود قرار دهند.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی مطالعه را در زندگی هر انسانی مهم برشمرد و ادامه داد: کتاب می‌تواند نقاط عطف جامعه را بازگو کند و به نوعی هر کتاب یک آزمایشگاه است. آنجایی که رخدادهای تاریخی در کتاب‌ها ثبت می‌شود فرصت چندباره زیستن را به انسان‌ها می‌دهد،‌ موضوعی که جز کتاب محقق نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی ماموریت راهبردی ترویج مطالعه و نشر را دارد،‌ عنوان کرد:‌ سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی با افتخار سی‌امین دوره کتاب سال دانشجویی را برگزار می‌کند و از تلاش همکاران خود در این سازمان تشکر می‌کنم. دانشجویی که وارد فضای دانشگاه می‌شود،‌ می‌تواند بنابر رویکرد جهاد دانشگاهی با کتابت هم آشنا شود.

کلانترمهرجردی گفت: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی را در کنار ترویج گفتمان علم به صورت جدی مورد توجه قرار خواهیم داد. سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی با برگزاری رویدادهای فرهنگی، توسعه و ترویج نشر و همچنین آموزش مهارت‌های نوشتن و مطالعه برای دانشجویان را در دستور کار خود دارد. ترویج هنر مطالعه موضوع مهمی است و نیازمند نهادهای حامی هستیم تا هنر مطالعه کردن را ترویج دهیم. این مهم در سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی اتفاق افتاده است.

کتاب سال دانشجویی؛ قدیمی‌ترین برنامه فرهنگی دانشگاه‌ها
حامد علی‌اکبرزاده نیز با بیان سخنانی برنامه‌های هفته کتاب این سازمان را تشریح کرد: برنامه اصلی جهاد دانشگاهی در هفته کتاب جشنواره کتاب سال دانشجویی است که روز (بیست‌ونهم آبان‌ماه ۱۴۰۲) در سالن فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار می‌شود و این برنامه قدیمی‌ترین برنامه فرهنگی دانشگاه‌های کشور است. به لطف خدا این جشنواره دستاوردهای خوبی داشته و از جمله آن برگزیدگان ادوار گذشته این جشنواره است که هم‌اکنون از اساتید مطرح دانشگاه‌های کشور هستند.

رئیس سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی، استمرار و بهره‌گیری از گروه‌های علمی در جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی را از ویژگی‌های مهم این رویداد دانست و افزود:‌ حامی اصلی این برنامه جهاد دانشگاهی است و همراهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه کتاب و ادبیات ایران را نیز جلب کردیم. امسال در شش بخش اصلی در گروه‌های علوم پایه،‌ فنی و مهندسی، علوم کشاورزی و منابع طبیعی، علوم انسانی، علوم پزشکی و دامپزشکی و هنر و معماری و در بخش ویژه نیز با دو شاخه ادبیات پیشرفت و اقتصاد دانش بنیان و تولید ملی آثار پذیرفته شد. همچنین در بخشی هم از خادمان کتاب جشنواره تجلیل خواهد شد.

وی با یادآوری اینکه پذیرش آثار از اسفند در سی‌امین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی آغاز شد،‌ ادامه داد: برخی از ناشران نیز داوطلبانه در جشنواره شرکت کردند. ۵۵۴ اثر در جشنواره امسال دریافت شد. مجموعاً در سی دوره پذیرای ۱۲ هزار و ۴۸۶ اثر دانشجویی بودیم. از ۵ اثر به عنوان آثار برگزیده و از ۱۱ اثر به عنوان اثر شایسته تقدیر،‌ تجلیل خواهیم کرد. امسال ۳۰۱ اثر در گروه علوم انسانی، ۲۷ اثر در گروه هنر و معماری، ۲۵ اثر در گروه علوم پایه،‌ ۴۷ اثر در گروه فنی و مهندسی،‌ ۲۶ اثر در گروه کشاورزی و منابع طبیعی، ۲۲ اثر در بخش ویژه به جشنواره کتاب سال دانشجویی ارسال شد.

علی‌اکبرزاده همچنین مطرح کرد: ۵۳ درصد آثار دریافتی تالیفی و ۴۷ درصد آثار ترجمه است و شرکت‌کنندگان در جشنواره از دانشگاه‌های دولتی با سهم ۲۰ درصد، دانشگاه آزاد با ۶۳ درصد و سایر دانشگاه‌ها با ۱۷ درصد  آثار خود را به جشنواره ارسال کردند. همچنین آثار این دوره از جشنواره تا ۳۱ درصد متعلق به آقایان و ۶۹ درصد متعلق به خانم‌ها بود. دانشجویان مقطع کارشناسی با ۶۹ درصد آثار ارسالی از مجموع آثار جشنواره صدرنشین هستند و دانشجویان کارشناسی ارشد ۲۳ درصد مشارکت داشتند و ۸ درصد مشارکت‌کنندگان از مقطع دکتری بودند.

رئیس سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی همچنین برنامه‌های هفته کتاب جهاد دانشگاهی را تشریح کرد و گفت: جهاد دانشگاهی در ۱۱ استان برنامه‌های متنوعی را متناسب با هفته کتاب اجرا می‌کند؛ گیلان،‌ چهارمحال بختیاری،‌ اصفهان،‌ قزوین،‌ فارس،‌ زنجان،‌ تهران،‌ اراک، لرستان،‌ سمنان و اردبیل به طور ویژه با برپایی نمایشگاه، نشست‌های تخصصی،‌ مسابقه، کارگاه‌های آموزشی،‌ رونمایی از کتاب،‌ تخفیف در فروش کتاب،‌ جایزه به ناشران، نویسندگان و پدیدآورندگان اثر و نکوداشت بزرگان حوزه ادب و نشر و برنامه‌هایی از این دست در هفته کتاب فعالیت دارند.

علی‌اکبرزاده در پایان گفت: با همکاری معاونت فرهنگی ۲ رویداد باشگاه‌های مطالعه دانشجویی در دانشگاه‌های ۱۰ استان کشور فعالیت خود را آغاز می‌کنند، همچنین از آذرماه امسال در مدرسه نویسندگی دانشجویان با برگزاری کارگاه‌هایی، نویسندگی را به دانشجویان دانشگاه‌های کشور آموزش خواهیم داد.

سی‌ویکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «آینده خواندنی است» از بیست‌وسوم تا سی‌ام آبان‌ماه ۱۴۰۲ برگزار می‌شود.

لینک کوتاه : https://yektahonar.ir/?p=15081

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
انجمن سینمای جوانان ایران بنیاد سینمایی فارابی تئاترشهر تولید فیلم کوتاه جشنواره فیلم شهر جشنواره فیلم فجر جشنواره فیلم کوتاه تهران جشنواره موسیقی فجر حوزه هنری خانه سینما خانه هنرمندان ایران درگذشت هنرمندان سازمان سینمایی سینماحقیقت سی و نهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران سی و نهمین جشنواره موسیقی فجر سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران شانزدهمین جشنواره سینماحقیقت شبکه دو سیما شبکه سه سیما شبکه مستند شبکه های سیما شبکه یک سیما شورای پروانه ساخت شورای پروانه نمایش فیلم مستند فیلم کوتاه محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی موزه هنرهای معاصر تهران نمایشگاه کتاب تهران هشتمین جشنواره بین المللی فیلم شهر هفدهمین جشنواره سینماحقیقت هنر و تجربه پاتوق فیلم کوتاه پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران چهلمین جشنواره فیلم فجر چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر چهل و دومین جشنواره فیلم فجر چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر