• امروز : جمعه - ۱۴ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 25 - شوال - 1445
  • برابر با : Friday - 3 May - 2024
0

توهین به مخاطب در تلویزیون!

  • کد خبر : 5762
  • ۰۸ آبان ۱۴۰۱ - ۹:۲۳
توهین به مخاطب در تلویزیون!
یکی از نقدهایی که می‌توان به صداوسیما گرفت برخورد این سازمان با چهره‌های جوان و زیبای هنری است.

به گزارش یکتا هنر، هنرمندان و به ویژه فیلمسازان وقتی دوره‌های مختلف فیلمسازی را به صورت آکادمیک یا تجربی طی می‌کنند، قطعاً با اصول زیبایی شناسی نیز آشنا می‌شوند و هر فیلمسازی نیز در کار خود زیبایی شناسی مخصوص به خود را به کار می‌گیرد. زیبایی شناسی تصویری و بصری برای مخاطب زمانی فراهم می‌شود که هنرمند با قاب و زوایای دوربین آشنا باشد و در کنار این موارد، رنگ و نور هم به زیبایی آن اضافه کند اما در پاره‌ای از مواقع مدیومی که اثر از آن پخش می‌شود، یکسری حساسیت و خط قرمزها را مشخص کرده است که باید در زمان ساخت اثر به آنها توجه کرد.


از جمله این حساسیت‌ها، مواردی است که از سوی شبکه های مختلف سیما اعلام و بر آنها تاکید می‌شود که وقتی در یک اثر رعایت نشده باشد، ناظر یا نهادی که کار نظارت را برعهده دارد، روی آن نظر می‌دهد. در سریال «بی همگان» که این شب‌ها در حال پخش از شبکه سوم سیما است، نوعی تناقض تصویری نمایش داده می‌شود؛ به صورتی که وقتی میترا رفیع در نقش «الناز» در قاب قرار می‌گیرد رنگ روی صورت او کمرنگ می‌شود و افرادی که با او در یک قاب هستند اما چنین تغییر رنگی در صورت شان ندارند.


این موضوع به گونه‌ای در سکانس‌های مختلف این سریال تکرار می‌شود که نوعی توهین به شعور مخاطب را تداعی می‌کند، چراکه برای مثال رنگ و نور دیگر هنرپیشه‌های خانم این سریال با وجود اینکه از یک توناژ آرایشی هم برخوردارند، باز تغییر نمی‌کند و این جای تعجب دارد!

مگر سریال‌ساز یا طراح گریم این اثر از حساسیت‌های تصویری صداوسیما آگاهی ندارد؟ مگر دیگر کاراکترهای سریال جزئی از این طراحی گریم نیستند و آنها شامل این دقت در نظارت نمی‌شوند!؟

چندی بود که این نوع نظارت بر سکانس‌های سریال‌ها در تلویزیون، از بین رفته بود چون تا پیش از این، احساس می‌شد هنرمندان با حساسیت‌های صداوسیما آشنا نبودند و موارد نظارتی جدیدی حکمفرما می‌شد اما در این اثر، زمانی که قسمت سوم یا چهارم پخش شد، چنین اعمال نظری صورت گرفته و رنگ از صورت کاراکتر زن اصلی قصه رخ بر می‌بندد!!

یکی از نقدهایی که می‌توان به صداوسیما گرفت این است که در هر مقطعی، وقتی قرار است یک چهره زیبا را از قاب تلویزیون معرفی شود، با چنین برخوردی مواجه می‌شویم؛ برای مثال مجری و گوینده‌هایی را دیده بودیم که زیبایی چهره‌شان به نقطه ضعف‌شان بدل شد و در نوبت‌های بعدی، دیگر با آن چهره بشاش و زیبای او مواجه نشدیم. گویی باید این تصور را داشته باشیم که برخورد صداوسیما با افراد زیبا چهره و جوان چنین خواهد بود.

لینک کوتاه : https://yektahonar.ir/?p=5762

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
انجمن سینمای جوانان ایران بنیاد سینمایی فارابی تئاترشهر تولید فیلم کوتاه جشنواره فیلم شهر جشنواره فیلم فجر جشنواره فیلم کوتاه تهران جشنواره موسیقی فجر حوزه هنری خانه سینما خانه هنرمندان ایران درگذشت هنرمندان سازمان سینمایی سینماحقیقت سی و نهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران سی و نهمین جشنواره موسیقی فجر سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران شانزدهمین جشنواره سینماحقیقت شبکه دو سیما شبکه سه سیما شبکه مستند شبکه های سیما شبکه یک سیما شورای پروانه ساخت شورای پروانه نمایش فیلم مستند فیلم کوتاه محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی موزه هنرهای معاصر تهران نمایشگاه کتاب تهران هشتمین جشنواره بین المللی فیلم شهر هفدهمین جشنواره سینماحقیقت هنر و تجربه پاتوق فیلم کوتاه پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران چهلمین جشنواره فیلم فجر چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر چهل و دومین جشنواره فیلم فجر چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر