• امروز : دوشنبه - ۱۷ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 28 - شوال - 1445
  • برابر با : Monday - 6 May - 2024
4

بنکسی در نقش ناجی اجتماعی ظاهر می شود

  • کد خبر : 12442
  • ۰۴ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۴
بنکسی در نقش ناجی اجتماعی ظاهر می شود
عواید به دست آمده از فروش یکی از آثار بنکسی علیه خشونت‌های خانگی منحصر به زنان بدسرپرست اختصاص پیدا می‌کند.
به گزارش یکتا هنر، بنکسی نام مستعار هنرمند گرافیتی، فعال و منتقد سیاسی، کارگردان و نقاش بریتانیایی است که این بار با اختصاص عواید به دست آمده از فروش یکی از آثارش علیه خشونت‌های خانگی منحصر به زنان بدسرپرست خود را به صدر اخبار هنری جهان رساند.

هر چند گمان می‌رود که وی هنرمند سوئیسی  « Maître de Casson»است. اما او این را در وبسایت خود انکار می‌کند.[ اوهنوز نام اصلی‌اش را فاش نکرده‌ است؛ گروهی ازمحققان انگلیسی او را با نام رابین گانینگهام معرفی کرده‌اند.

هنر خیابانی بنکسی طعنه‌آمیز و هجویه‌هایش خرابکارانه است. هنر او آمیزه‌ای از طنز سیاه و گرافیتی است که با تکنیک گرته‌برداری ویژه‌ای خلق می‌شود. آثار هنری او با محتوای سیاسی و اجتماعی در خیابان‌ها، دیوارها، و پل‌ها در شهرهای مختلف دنیا به تصویر درآمده‌است. نمی‌توان درباره بنکسی اطلاعات دقیق و درستی ارائه داد چراکه او در تمام طول حیات هنری خود اطللاعاتی از خودش منتشر نکرده و همواره از رسانه‌ها فرار کرده است. او نه تنها هرگز چهره واقعی خود را به خبرنگاران و عکاسان نشان نداده بلکه همواره از پلیس و قانون گریخته است. در تمام چند دهه‌ای که بنکسی به فعالیت‌های هنری مشغول بوده تنها یک نشریه مدعی شده که نام و هویت او را کشف کرده است. آن نشریه مدعی است که نام اصلی بنکسی رابین گانینهام و زاده بریستول است.

اما این صرفا یک ادعاست چراکه بنکسی هویتش را حتی از خانواده‌اش هم پنهان کرده است. او در سن هجده سالگی به دلیل فعالیت‌های هنری قانون‌گریزانه مجرم شناخته شد و تا امروز نیز مجرمی است که در سنین پیری هم چهره عیان نکرده است. او قصد دارد به زندگی مرموز خود ادامه دهد.

به جرات می‌توان گفت او در بسیاری مواقع، مرزها و انتظارات منتقدان هنر خیابانی را درهم شکسته است. کارهای او همیشه شامل تصاویر قدرتمند و اغلب بحث برانگیزی است که به گسترش سریع نام و آثارش در دنیای واقعی و فضای مجازی دامن می‌زند.
این اثر هنجارشکن قرار است بعد از فروش به مبلغ بالا به صورت سهم‌بندی و در قالب سهام عامه در اختیار مردم قرار گیرد و عواید حاصل از فروش آن علیه خشنونت‌های خانگی منحصر به زنان بدسرپرست هزینه شود.

 

یک اثر از بنکسی ۱۵۳ دلار معادل ۱۲۰ پوند به ازای هر سهم به مردم فروخته می‌شود. این اثر به عنوان «ریمل روز ولنتاتین» شهرت دارد.

ارزش تخمینی نقاشی دیواری بنکسی که یکی از آثار مطرح او به حساب می‌آید ۷.۶۴ میلیون دلار معادل ۶ میلیون پوند است. این قیمت‌گذاری توسط رابین بارتون مدیر گالری «Bankrobber» انجام شده است. در نهایت این معامله که در نوع خود به لحاظ سهم‌بندی عجیب است، در روز بیست و دوم آگوست با مجموع ۲۷۰۰۰ سهم فروخته خواهد شد.

اثر گرافیتی بنکسی یک زن خانه‌دار را به سبک دهه ۱۹۵۰ نشان می‌دهد. این شخصیت خلق شده با چشمی متورم و سیاه، گونه‌ای کبود، لب پایینی متورم و دندانی کنده تصویر شده است که نشان از خشونت‌های خانگی دارد. این زن همچنین یک لباس آبی روشن، یک پیش بند و دستکش لاتکس زرد به دست دارد.اثر مورد بحث بنکسی که قرار است به مبلغ بیش از هفت میلیون دلار فروخته شود.

زن مورد نظر بنکسی در اثر گرافیتی‌اش، در ابتدا کنار یک یخچال فریزر مستهلک و یک صندلی پلاستیکی واژگون، ایستاده نشان داده شده است. آنطور که در اثر مشاهده می‌شود این زن شریک زندگی‌اش بدسرپرستش را به حاشیه رانده یا اصطلاحا او را کنار گذاشته است. این در حالی است که چهره و بدن مرد در اثر مشخص نیست چراکه او پشت فریرز به صورت نامتعادل روی زمین افتاده است. فقط سرآستین‌های شلوار، جوراب‌های مشکی و کفش‌های لباس مشکی مرد هستند که در تصویر دیده می‌شود.

این نقاشی دیواری دو بار در مارگیت دستکاری شده است. ابتدا توسط مقامات شورای منطقه تانت، سپس توسط کارگران. در ادامه بوده که صاحب ملک مربوطه آن را به گالری‌ای در لندن واگذار کرده است. جولیان آشر، مدیرعامل گالری «Red Eight Galleries» درباره تغییرات مذکور به «ITV News» گفته است: نصب پلکسی گلاس و برداشتن فریزر صندوقچه‌ای هر دو به دلایل امنیتی بوده است و دلیل آن هزینه بالای نگهبانان برای محافظت از آن در شبانه روز است.

پیش از این اعلام شده بود که اثر بنکسی توسط استودیوی هنرمند تایید نشده است، بیان شد عدم احراز هویت به این معنی است که اثر مربوطه نمی‌تواند برای فروش به خانه حراج سپرده شد. حال بنکسی مالکیت و اصالت اثر را در اینستاگرام خود تایید کرده و با انتشار عکسی از آن درباره‌اش توضیحاتی داده است. در کل به صورت قانونی اثر گرافیتی که از بافت اصلی خود جدا شده به استثناء مواردی قابل فروش نخواهد بود. به طور مثال اثر دیگر بنکسی با نام «Crowbar» پس از آنکه از دیوار یک مغازه برق در سال ۲۰۲۱ جدا شد، به قیمت ۲.۴ میلیون دلار به خریداری خصوصی فروخته شد.

نقاشی گرافیتی «ریمل روز ولنتاین» در پارک تفریحی «Dreamland Margate» به نمایش گذاشته شده و قرار است به مدت یک سال آنجا باقی بماند. او می‌گوید خارج کردن اثر از دیوار دو ماه زمان برده تا به صورت کاملا کارشناسی انجام شود. در ادامه در پایان ماه آوریل بود که این اثر با بودجه‌ای معادل ۲۵۰۰۰۰ دلار معادل ۱۹۵۰ هزار پوند به پایان رسید. سپس برنامه این است که «ریمل روز ولنتاین» حداقل به مدت ۲۴ ماه در پارک «دریم لند مارگیت» به نمایش گذاشته شود.

بخشی از عواید حاصل از فروش صرف موضوعی می‌شود که اثر درباره آن است؛ یعنی علیه خشونت‌های خانگی. بنکسی، گالری و دیگر عوامل فروش موافقت کرده‌اند بخشی از درآمد حاصل از فروش، به سازمان خیریه خشونت خانگی در انگلستان که «Refuge» اهدا شود. از سویی خریدار هم موظف شده مبلغی شش رقمی را به «Oasis» که یک موسسه خیریه در مارگریت است و به خانواده‌های مورد ظلم خشنونت خانگی توجه دارد، پرداخت کند.

لینک کوتاه : https://yektahonar.ir/?p=12442

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
انجمن سینمای جوانان ایران بنیاد سینمایی فارابی تئاترشهر تولید فیلم کوتاه جشنواره فیلم شهر جشنواره فیلم فجر جشنواره فیلم کوتاه تهران جشنواره موسیقی فجر حوزه هنری خانه سینما خانه هنرمندان ایران درگذشت هنرمندان سازمان سینمایی سینماحقیقت سی و نهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران سی و نهمین جشنواره موسیقی فجر سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران شانزدهمین جشنواره سینماحقیقت شبکه دو سیما شبکه سه سیما شبکه مستند شبکه های سیما شبکه یک سیما شورای پروانه ساخت شورای پروانه نمایش فیلم مستند فیلم کوتاه محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی موزه هنرهای معاصر تهران نمایشگاه کتاب تهران هشتمین جشنواره بین المللی فیلم شهر هفدهمین جشنواره سینماحقیقت هنر و تجربه پاتوق فیلم کوتاه پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران چهلمین جشنواره فیلم فجر چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر چهل و دومین جشنواره فیلم فجر چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر