• امروز : پنج شنبه - ۱۲ مهر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 30 - ربيع أول - 1446
  • برابر با : Thursday - 3 October - 2024
7

«ماهایا پطروسیان» بازیگری که فراموش نمی‌شود

  • کد خبر : 1978
  • ۱۴ دی ۱۴۰۰ - ۷:۰۸
«ماهایا پطروسیان» بازیگری که فراموش نمی‌شود
13 دی؛ زادروز «ماهایا پطروسیان» یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است. بازیگری که چهره اش روی پوستر چندی از بهترین آثار دهه 70 نقش بسته بود.

به گزارش یکتاهنر، بهمن عبداللهی منتقد سینما و روزنامه نگار به بهانه زادروز ماهایا پطروسیان در «کافه دونده» نوشت:

۱۳ دی؛ زادروز «ماهایا پطروسیان» یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است. بازیگری که چهره اش روی پوستر چندی از بهترین آثار دهه ۷۰ نقش بسته بود.
از دانشکده هنرهای زیبای تهران آمد. سال ۱۳۶۹ در حال اجرای «خواستگاری»؛ چخوف در تالار مولوی بود که برای ایفای نقش مکملی در«عشق و مرگ» مرحوم محمدرضا اعلامی دعوت شد. فیلم متاثر از فضای جنگ و نقش او چندان جای کار نداشت، اما چهره معصومانه اش دلیلی شد تا برای بازی در یکی از بهترین آثار تاریخ سینمای ایران یعنی «پرده آخر/واروژ کریم مسیحی» دو نقش همزمان را تجربه کند. نقش دختری در دسته بازیگران اجیر شده و در دل آن نقش کلفتی که باید خانم عمارت را به پرتگاه خودکشی بکشاند. همان سال سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل را گرفت و بعدتر در آثار مهمی به ایفای نقش پرداخت. در «ناصرالدین شاه؛ آکتور سینما» برای مخملباف نقش سوگلی دربار را بازی کرد و در کمدی «دیگه چه خبر؟/ تهمینه میلانی» یک دانشجوی پر شر و شور رشته ادبیات را. در ادامه نقش یک کولی لال را در«هنرپیشه» مخملباف، به غایت زیبا ارئه داد. او حتی در تئاتر هم شگفت انگیز بود؛ نمونه اش «عشق آباد/داود میرباقری»؛ که نقش یک دختر خُل مسلک را در آسایشگاه روانی بازی کرد.
سینما جهان پیچیده ای است. بسیاری در این جهان تلاش می کنند ضعف های فیلمنامه و کارگردانی را با بهره گیری از بازیگران مشهور لاپوشانی کنند. برای پطروسیان هم که مورد توجه مخاطبان و مطبوعات قرار گرفته بود چنین وضعی پیش آمد و او دانسته یا ندانسته در آثار متعددی ظاهر شد که فیلم های مقبولی نبودند و برخلاف آثار قبلی این بازیگر حتی در گیشه هم چندان موفق عمل نکردند. شاید بخت با این بازیگر توانا یار نبود که حتی ساخته های رسول ملاقلی پور (کمکم کن) و فرزاد موتمن (هفت پرده) هم با اقبال تماشاگران و منتقدان روبرو نشد. با این حال پطروسیان ابتدای دهه ۸۰ نقش اصلی «عروس خوش قدم» را بازی کرد که در صدر گیشه قرار گرفت و پس از آن فیلم های بهتری چون «ملاقات با طوطی» و «هشت پا» را با علیرضا داوود نژاد و «اسب حیوان نجیبی است» را با عبدالرضا کاهانی کار کرد.
دهه ۸۰ را می توان دوران اوج تولیدات باارزش اجتماعی و هنری دانست. اما به هر دلیل این بازیگر ترجیح داد (یا هر دلیل دیگری داشت) بیشتر در آثار تجاری ظاهر شود. در دهه ۹۰ هم تنها در دو سه کار بازی کرد که یکی اش «خفگی/ فریدون جیرانی» بود و باز هم توانایی اش را به رخ کشید. او حالا به ندرت کار می کند و این سینمای ایران است که از نبودش متضرر می شود. تولدتان مبارک سرکار خانم ماهایا پطروسیان.

لینک کوتاه : https://yektahonar.ir/?p=1978

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
انجمن سینمای جوانان ایران بنیاد سینمایی فارابی تئاترشهر تولید فیلم کوتاه جشنواره فیلم شهر جشنواره فیلم فجر جشنواره فیلم کوتاه تهران جشنواره موسیقی فجر حوزه هنری خانه سینما خانه هنرمندان ایران درگذشت هنرمندان سازمان سینمایی سینماحقیقت سی و نهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران سی و نهمین جشنواره موسیقی فجر سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران شانزدهمین جشنواره سینماحقیقت شبکه دو سیما شبکه سه سیما شبکه مستند شبکه های سیما شبکه یک سیما شورای پروانه ساخت شورای پروانه نمایش علیرضا قربانی فیلم مستند فیلم کوتاه محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی موزه هنرهای معاصر تهران نمایشگاه کتاب تهران هشتمین جشنواره بین المللی فیلم شهر هفدهمین جشنواره سینماحقیقت هنر و تجربه پاتوق فیلم کوتاه پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران چهلمین جشنواره فیلم فجر چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر چهل و دومین جشنواره فیلم فجر چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر