امیرمهدی حکیمی عضو هیات انتخاب بخش «نیمه بلند» پانزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» در گفتگو با خبرنگار یکتاهنر درباره تاثیر جشنواره «سینماحقیقت» بر سینمای مستند گفت: جشنواره «سینماحقیقت» در سالهای گذشته، مشوق خوبی برای فیلمسازان بود و بر کیفیت آثار مستند تاثیر ویژه داشته است، از طرف دیگر این جشنواره توانسته است سینمای مستند را به بخش اعظمی از مخاطبان معرفی کند، به طور کلی آشتی دادن جامعه با فضای مستندسازی به عنوان امتیاز مهم جشنواره «سینماحقیقت» شناخته میشود.
او درباره تاثیر برگزاری آنلاین جشنواره «سینماحقیقت» بر مخاطبان سینمای مستند عنوان کرد: در شرایط کنونی همه چیز به صورت آنلاین درآمده است و دیدن آثار جشنواره در سالنهای سینما به طور گسترده امکانپذیر نیست. اکران آنلاین جشنواره «سینماحقیقت» مخاطبان گستردهای را به دنیای مستند اضافه کرده است که اتفاق بزرگی به حساب میآید، حتی شاید در دورههایی از جشنواره که امکان برگزاری حضوری در آن وجود دارد، بتوان از بستر آنلاین استفاده کرد تا مخاطبانی که امکان حضور ندارند از آن بهره ببرند.
حکیمی درباره چالشهای هیات انتخاب پانزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» گفت: انتخاب در جشنوارهها کار سختیست، تولیدکنندگان برای تولید آثار خود زحماتی کشیده و دوست دارند فیلمشان در جشنواره به نمایش درآید. تمام تلاشمان این بود که بهترین آثار را از منظرهای مختلف بررسی و آنها را به عنوان فیلمهای حاضر در جشنواره انتخاب کنیم، طبیعتا بسیاری از فیلمها به مسابقه راه نمییابند که امری طبیعی در همه جشنوارههاست.
کارگردان مستند «مهدی که به دنیا آمد» درباره نگرش خود نسبت به پانزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» تصریح کرد: پانزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» دچار اتفاقاتی در ساخت آثار مستند شده است که ناشی از شرایط موجود فیلمسازی در جامعه ماست، امیدوارم اتفاق مثبتی در جشنواره امسال افتد و کارهای خوبی به نمایش درآیند. به نظر میرسد تعداد آثار این دوره از جشنواره «سینماحقیقت» نسبت به دورههای پیشین کم شده که تحتتاثیر شیوع ویروس کرونا بوده است.
پانزدهمین جشنواره بینالمللی سینمای مستند ایران «سینماحقیقت» از ۱۸ تا ۲۵ آذرماه به دبیری محمد حمیدی مقدم برگزار میشود.