به گزارش یکتا هنر، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در روز اول دی ماه سال گذشته در محل تئاترشهر اعلام کرد که به زودی مجموعه بزرگ پردیس جشنوارههای انقلاب اسلامی در تهران احداث خواهد شد.
او در حاشیه اختتامیه جشنواره «سینما حقیقت» ۱۴۰۲ هم در میان خبرنگاران با اشاره به ساخت خانه جشنوارهها، گفت: دولت کار مهمی را آغاز کرده است. در ماههای آینده بزرگترین مجموعه هنری کشور در شهر تهران کار خود را شروع میکند و خانه جشنواره شکل میگیرد.
وزیر فرهنگ در روزهای برپایی جشنواره فیلم فجر هم به میان خبرنگاران آمد و گفت: الحمدالله با حمایت شخص آقای رئیس جمهور، دکتر مخبر، آقای دکتر منظور و همه همکاران ما در دولت دو روز پیش تفاهم نامه خرید زمین خوبی در خیابان حجاب در کنار پارک لاله امضا کردیم. این زمین بیش از هشت هزار متر مربع است. حدود ۱۱۷ هزار متر برای آن محل تراکم گرفتیم تا مجموعهای بزرگ و کم نظیر داشته باشیم. به یاری خدا همه اقدامات لازم انجام شده است و تا چند روز آینده با دکتر مخبر خواهیم رفت تا کار را به صورت نمادین آغاز کنیم. به یاری خدا در پنجاهمین سالگرد غرورآفرین انقلاب اسلامی این مجموعه را در اختیار جشنوارههای فجر اسلامی قرار میدهیم.
به عبارتی دیگر، هدفگذاری وزیر ارشاد نشان میداد خانه جشنوارهها قرار است بهزودی کلنگ بخورد اما برای پنجاهمین سال پیروزی انقلاب اسلامی (بهمن ۱۴۰۷) بهرهبرداری شود.
در خبری که اردیبهشت امسال در رسانهها مخابره شده بود، آمده بود که حصارکشی بخشی از پارک لاله فعالان محیط زیست را نگران کرده اخبار غیر رسمی از ساخت مجموعه فرهنگی یا ساختمان اداری خبر میدهد.
در این گزارش آمده بود: مدتی است بخش جنوبی پارک لاله حصار کشی شده و گفته می شود قرار است در آن بنایی که هنوز کاربری آن مشخص نیست احداث شود.
مرتضی هادی جابری مقدم عضو هیات علمی دانشکده شهرسازی دانشگاه تهران درباره حصارکشی بخشی از ضلع جنوبی پارک لاله گفته بود: محدودهای بالغ بر سه هزار متر مریع را برای انجام عملیات عمرانی به طور کامل حصارکشی کردند. بعد از آن که حساسیت ها در خصوص این پارک افزایش پیدا کرد خبرهایی درباره ایجاد فرهنگسرا، ساختمان اداری و پارکینگ منتشر شد در هر صورت کارگاه ساختمانی در حال احداث است.
این پروژه بعد از مدتی بر اساس فشار رسانهها و تصمیم شورای شهر تهران متوقف شد و دستآخر هم مشخص نشد همان خانه جشنوارههاست که توسط وزیر ارشاد وعده احداث آن داده شده بود؟ گرچه سوای مساحت و متراژ اعلام شده در دو خبر، این را هم نمیتوان منطقی دانست که دو مکان فرهنگی در یک لوکیشن واحد احداث شود.
با این وصف، اگر هم شورای شهر رای به این داده باشد که احداث خانه جشنواره یا مرکز دائمی خانه جشنوارههای فرهنگی هنری نباید (احتمالا بهدلیل لطمه زدن به فضای سبز) در مجاورت پارک لاله تهران (بلوار کشاورز) احداث شود، بهتر است زودتر، یافتن مکان جایگزین در برنامه وزارت ارشاد قرار گیرد تا ایدهای که اجراییشدن آن پس از سالها، به حرکت افتاده بود، باردیگر متوقف نشود و البته، شاید بهتر باشد این کار پیش از شروع دولت چهاردهم اتفاق بیفتد.
اگر در تحولات پیشرو و انتخاب رییسجمهور جدید، وزیر ارشاد و همکارانش به فعالیت خود ادامه دادند، میتوان شاهد اجرای سریعتر این طرح بود و اگر هم جابهجایی در بخش کلان مدیریت فرهنگی کشور رخ داد، بهتر آن است که جانمایی و کلنگزنی این مجموعه در روزهای باقیمانده فعالیت دولت سیزدهم انجام شود تا دولت آینده در یک عمل انجام شده قرار بگیرد و این پروژه را به اتمام برساند و چه بسا زودتر از چهار سال بعد یعنی بهمن ۱۴۰۷ احداث خانه جشنوارهها تحقق یابد… اما اگر این اتفاق رخ ندهد، بعید است تا (به فرض تغییر متولیان فرهنگی) این پروژه در نقطه صفر، در اولویت فعالیتهای تیم جدید قرار گیرد.