• امروز : جمعه - ۲۳ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : 10 - ربيع أول - 1446
  • برابر با : Friday - 13 September - 2024
1

جزئیات اولین جشنواره کتاب کودک و نوجوان تشریح شد/ اعلام نامزدها

  • کد خبر : 21255
  • ۱۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۴
جزئیات اولین جشنواره کتاب کودک و نوجوان تشریح شد/ اعلام نامزدها
نامزدهای اولین جشنواره کتاب کودک و نوجوان در یک نشست خبری امروز یکشنبه ۱۴ مرداد که توسط خانه کتاب و ادبیات برگزار شده بود معرفی شدند.

به گزارش خبرنگار یکتا هنر، نشست خبری نخستین جشنواره ملی و بین‌المللی کتاب کودک و نوجوان با حضور علی رمضانی مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، حامد محقق معاون شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و محمد حمزه‌زاده دبیر علمی جشنواره در سرای اهل قلم برگزار شد.

علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در ابتدای این نشست بیان کرد: بیش از ۱۵ هزار نفر از این شهدا کودکان بودند و مطابق آمار وزارت بهداشت فلسطین، بیش از ۱۷ هزار کودک در غزه هر دو والدین یا یکی از آنها را از دست دادند که این بسیار دردناک است و از خدا می‌خواهیم ریشه این شر مطلق از زمین برکنده شود.

وی درباره جشنواره کتاب کودک و نوجوان هم گفت: قبلاً نیز رشته‌هایی داشتیم که از کتاب سال منفک شدند، مثل جشنواره شعر، جایزه ادبی جلال آل احمد که به حوزه داستان پرداخت. امروز هم جایزه ملی کتاب کودک و نوجوان را داریم که از کتاب سال جدا شده و به صورت تخصصی به این مقوله می‌پردازد. در حوزه آمارها، در طول سالیان مختلف برگزاری نمایشگاه، حوزه ناشران آموزشی و کمک آموزشی به واسطه قیمت کتاب‌ها معمولاً در صدر جدول ریالی قرار داشتند و صدر جدول تعدادی در اختیار ناشران کودک و نوجوان بود. اما در دوره گذشته ناشران کودک و نوجوان صدر جدول ریالی را هم در اختیار گرفتند و این مسئله ضرورت برگزاری چنین رویدادهایی را علنی کرد. در کنار جشنواره کودک و نوجوان بخشی برای ارائه تحلیل‌ها در این حوزه داریم؛ در این جشنواره بخشی به عنوان نمایش آثار برتر تولید شده ترتیب دادیم و بخش دیگری هم با عنوان آموزش جهت تربیت شعرا و نویسندگان؛ چراکه معتقدیم در این سال‌ها تربیت نویسندگان حوزه کودک و نوجوان شکل نگرفته است.

مدیرعامل خانه کتاب با اشاره به اختتامیه این رویداد اظهار کرد: چهارشنبه ۱۷ مرداد در تالار وحدت از ساعت ۱۵ تا ۱۷ و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اختتامیه این رویداد برگزار می‌شود. برگزیدگان ۳۰۰ میلیون تومان، شایستگان تقدیر هم ۱۰۰ میلیون تومان دریافت می‌کنند. جایزه نوجوانان هم اعتبار ریالی دارد که در رتبه بعد از شایستگان تقدیر خواهد بود. در این جشنواره از چند چهره که بیشترین تولید را در حوزه کودک و نوجوان داشتند تجلیل خواهد شد.

داوری بیش از دو هزار داستان کودک و نوجوان

حامد محقق معاون شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات در ادامه این نشست گفت: در نخستین جشنواره بین المللی کودک و نوجوان در بخش شعر ۲۲۵ کتاب، بخش داستان کوتاه ۲۱۲۵ کتاب، بخش داستان بلند و رمان ۱۶۰ کتاب، کلیات ۵۵۶ کتاب، پژوهش ۴۰ کتاب و در مجموع ۳۱۰۶ کتاب در بخش تصویرگری مورد داوری قرار گرفتند. در کل ۷۴۶ ناشر در این دوره کتاب داشتند که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با هشت و انتشارات مهرک با چهار کتاب بیشترین نامزدها را دارند. در میان شرکت کنندگان نیز بانوان سهم بیشتری را به خود اختصاص دادند.

وی بیان کرد: در دوره برگزاری این جشنواره چهار نشست علمی با حضور اساتید و صاحب نظران حوزه ادبیات کودک داشتیم که آخرین نشست امروز در شهر مشهد برگزار می‌شود. همچنین تاکنون شهرهای شیراز و قم میزبان این نشست‌ها بودند، بنابراین این جشنواره بسته کاملی از آموزش، ترویس و نشست‌های علمی و بین الملل است. رویداد قاصدک نیز همزمان با این جشنواره برگزار می‌شود که ۱۴ کارگاه دارد.

 

بی‌کلاه ماندن سر آثار کودک و نوجوان در جشنواره‌ها

محمد حمزه زاده دبیر علمی این جشنواره نیز در این نشست گفت: جدا کردن کودک و نوجوان از بقیه ادبیات کشور کار درست و بسیار مهمی بود. این کار برای شخص من آرزویی بود که سال‌ها در حوزه نویسندگی و نشر کتاب کودک فعالیت کرده بودم. چون در جوایز کتاب سال سر آثار کودک و نوجوان بی‌کلاه می‌ماند.  در حوزه کودک و نوجوان این رویداد بسیار مهم بود. مفهوم جایزه در جشنواره مترادف است با راهنمایی و نشان دادن مسیر، جوایز تابلوهای راهنمایی هستند که در مسیر رسیدن به مقصد نصب می‌شوند.

وی تصریح کرد: ما در حوزه ادبیات کودک بعد از انقلاب اسلامی و به دلیل فرهنگی بودن انقلاب و انفجار جمعیت با جامعه چندین میلیونی از کودکان و نوجوانان روبرو بودیم که نیازمند ادبیات کودک و نوجوان بودیم. این سبک از ادبیات باتوجه به بافت جمعیتی یک وضعیت ویژه ای در کشور ما دارد، و سبب این شد جامعه نویسندگان و پدیدآورندگان این حوزه نیز رشد کنند که عدد و رقم افتخارآمیزی دارد و فکر نمی‌کنم در دنیا کشوری باشد که تا این حد افراد و آثار مهم در حوزه کودک و نوجوان داشته باشد. امیدوارم این جایزه ادامه داشته باشد و بخش بین‌الملل آن نیز یک سال در میان برگزار شود.

در بخش پایانی این‌نشست نیز نامزدهای جشنواره مورد اشاره معرفی شدند که به شرح زیر است:

بخش کلیات

«دانشنامه قرآن کریم ویژه نوجوانان» اثر مظفر سالاری از انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی

«دوتوک، عروسک کوچک بلوچی» اثر زهره پریرخ از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

بخش شعر

«آسمان مگر تمام می‌شود» سروده منیره هاشمی از انتشارات مؤسسه فرهنگی منادی تربیت

«باران چه می‌نویسد» سروده خاتون حسنی از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

«بارون می‌آد» سروده مهری ماهوتی از انتشارات توتک

«بهار از کوچ برگشت» سروده بابک نیک طلب از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

«پنج و ده دقیقه» سروده طاهره شهابی از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

«فرشته‌های برف» سروده مریم زرنشان از انتشارات مؤسسه مهرک با ادب

«قطار دکمه‌ای» سروده مریم هاشم‌پور از انتشارات مؤسسه مهرک با ادب

داستان کوتاه

«جنگل پشت پنجره» اثر نیره باقری از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

«خاطرات چهل تیکه» اثر محمد گودرزی‌دهریزی از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

«ماهینا» اثر پروین پناهی از انتشارات مؤسسه مهرک با ادب

«مجموعه ماجراهای دخترانه» اثر کلر ژوبرت از انتشارات مؤسسه مهرک با ادب

«مجموعه یک پاورقی» اثر امیرحسین زنجانبر و محمد دهریزی از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

داستان بلند و رمان

«آتش در آشیانه‌ی اژدها» اثر رؤیا منوچهری از انتشارات قدیانی

«اردو در قبرستان ژغاره» اثر زهرا جلایی فر از انتشارات به نشر (آستان قدس رضوی)

«روز اول، روز آخر» اثر معصومه میرابوطالبی از انتشارات دفتر نشر فرهنگ اسلامی

«روز جهانی سوپ دو احمق» اثر فریبا کلهر از انتشارات قدیانی

«قصه‌هایی که شهرزاد نگفت» اثر داریوش عابدی از انتشارات قدیانی

«کتانی‌های کوکام» اثر فاطمه جدیدی از انتشارات شرکت چاپ و نشر بین الملل

«همه‌ی سیب‌ها زمین را دوست دارند» اثر آویسا شرفی از انتشارات محراب قلم

تصویرگری

«انسان‌های کوچک؛ آرزوهای بزرگ» از انتشارات گه‌گاه و «پیچوله کوچوله» از انتشارات به نشر (انتشارات آستان قدس رضوی) هر دو اثر اسمعیل چشرخ

«بهرام و ماجراهای هفت گنبد» اثر نرگس محمدی، انتشارات فاطمی

«پابلند» اثر نیلوفر برومند، انتشارات (توتک) جامعه القرآن الکریم

«پسر اقیانوس» اثر هاله قربانی افق، انتشارات کتاب‌های فندق

«خورشیدی در صحرای ترکمن» اثر نجلا مهدوی اشرف، انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

«رهایم نکن» اثر اعظم واضحی مقدم، انتشارات به نشر (انتشارات آستان قدس رضوی)

پژوهش

هیئت داوران در این بخش هیچ اثری را به عنوان نامزد انتخاب نکرد.

لینک کوتاه : https://yektahonar.ir/?p=21255

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
انجمن سینمای جوانان ایران بنیاد سینمایی فارابی تئاترشهر تولید فیلم کوتاه جشنواره فیلم شهر جشنواره فیلم فجر جشنواره فیلم کوتاه تهران جشنواره موسیقی فجر حوزه هنری خانه سینما خانه هنرمندان ایران درگذشت هنرمندان سازمان سینمایی سینماحقیقت سی و نهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران سی و نهمین جشنواره موسیقی فجر سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران شانزدهمین جشنواره سینماحقیقت شبکه دو سیما شبکه سه سیما شبکه مستند شبکه های سیما شبکه یک سیما شورای پروانه ساخت شورای پروانه نمایش علیرضا قربانی فیلم مستند فیلم کوتاه محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی موزه هنرهای معاصر تهران نمایشگاه کتاب تهران هشتمین جشنواره بین المللی فیلم شهر هفدهمین جشنواره سینماحقیقت هنر و تجربه پاتوق فیلم کوتاه پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران چهلمین جشنواره فیلم فجر چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر چهل و دومین جشنواره فیلم فجر چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر